Snellere laadtijd wordpress website

De snelheid van jouw website bepaald grotendeels hoeveel (terugkerende) bezoekers jij krijgt. Een onderzoek van HubSpot laat zien dat snelle laadtijd leid tot ongeveer 3 tot 17% hogere conversie.

Als e-commerce website met een omzet van 10000 euro per dag, kan een 1-seconde langere laadtijd leiden tot een misgelopen omzet tot 2.5 miljoen euro per jaar.

Voor je begint:

Static server caching, CDN en Hummingbird’s page caching moet uitblijven.

Check of het thema wat je gebruikt geen ingebouwde compressie opties heeft, mocht dit wel het geval zijn zet deze dan uit om problemen te voorkomen

Als je klaar bent met optimalizeren en testen, zet de CDN aan, page caching van hummingbird en daarna Static Server Cache op WP Hub > domein > Tools > Static Server Cache.

De simpele methode:

1. Gebruik de basic optimization en selecteer bestanden die niet geoptimalizeerd moeten worden in de advanced options (ALTIJD MERGED STYLES EN LAYERSLIDER EXCLUDEN).
2. Zet Static server cache aan op wp hub > [domein] > Tools > Static Server Cache
3. Zet CDN aan op Hummingbird pro > Asset Optimization
4. Met verschillende browser even door de site lopen zodat alles gecomprimeerd word en dan na een halfuur in privemodus en GTMetrix de website checken.

Geavanceerde methode:

Begin met alles te combineren en comprimeren, alle JS Files kunnen naar de footer behalve jQuery en alle thema gerelateerde bestanden. Doe dit 1 voor 1 en check alles met verschillende browsers in prive modus. Als er veel bestanden zijn doe dit dan per 5-10 bestanden en filter alle bestanden die problemen veroorzaken door ze 1 voor 1 te wijzigen.

Je kan Asset Optimization op de volgende 3 manieren toepassen:

  1. Automatic(Speedy) – Dit comprimeerd en combineerd de CSS en JS bestanden waardoor de grootte van de bestanden en HTTP aanvragen om de bestanden te laden, minder word.
  2. Automatic(Basic) – Dit comprimeerd de CSS en JS bestanden zodat alleen de grootte van de bestanden minder word.
  3. Manual mode(Handmatig, geavanceerde optie) – Je kan voor elk bestand kiezen wat je ermee wilt doen, Comprimeren / Combineren / Verplaatsen naar footer en inline CSS.

Nu de volgende stappen:

  1. Ga naar Hummingbird Pro -> Asset Optimization.
  2. Je ziet voor elk bestand de volgende 4 opties: Comprimeren / Combineren / Verplaatsen naar footer en inline CSS.
  3. Klik voor elk bestand de opties die je wilt gebruiken aan en sla het bestand op, geef de site de tijd om dit toe te passen en check de site voor problemen, als alles goed is ga je naar het volgende bestand.

Dit process neemt veel tijd in beslag maar zorgt wel voor de beste resultaten mits dit goed gedaan word. Let op: De kans is erg groot dat deze optie je thema of plugins breekt. Controleer dus goed of alles werkt en maak je wijzigingen ongedaan als er iets fout is. Zorg voor een volledige backup voor je begint en zet dit gedeelte van de plugin uit als het niet goed werkt voor jou site, dit zorgt ervoor dat je website weer normaal zal werken.

Mocht je de beste resultaten uit jouw website willen halen dan kunnen wij tegen betaling de gehele website optimaliseren. Vraag hiervoor een offerte aan